תחום החינוך, נחשב לאחד מהתחומים עם דרישות גבוהות לקבלה. תנאי הקבלה בחינוך והוראה קשים ותובעניים. במאמר זה נפרט עבור מתעניינים פוטנציאלים בתחומי חינוך והוראה- תנאי קבלה. למעשה, יש לעמול קשה כדי להתקבל לתחום החינוך והוראה. ללא תעודת בגרות וציון טוב בפסיכומטרי, אי אפשר להתקבל ללימודי הוראה. במאמר זה נסקור את תנאי הקבלה.
למתעניינים בתחומי חינוך והוראה – תנאי קבלה:
- ממוצע טוב של בגרות – ללא בחינת הבגרות, אי אפשר להתקבל לתחומי חינוך והוראה. תנאי הקבלה, מחייבים תעודת בגרות מלאה. מומלץ שהממוצע של תעודת הבגרות יגיע לציון ממוצע של 85 ומעלה. ציון מעל 90, יקנה כניסה לתוכניות מצוינות בחלק מהמכללות.
- ציוני פסיכומטרי בין 550-620: כדי להיכנס לתחומי חינוך והוראה, תנאי הקבלה כוללים בחינת פסיכומטרי. ללא ציון פסיכומטרי, אין אפשרות להתקבל ללימודים בתחומי ההוראה. סכום הציון הנדרש, משתנה בין המכללות השונות. באופן כללי, למסלולי חינוך והוראה, תנאי קבלה דומים. הציון המינימלי של הבחינה הפסיכומטרית, יהיה 550 נקודות.
- ציון מסכם של 500 לפחות – הציון של הבחינה הפסיכומטרית, ביחד עם ציון הבגרות צריך להגיע ל500 נקודות. ישנם מכללות שיקבלו מסכום של 600 נקודות ומעלה, גם ללא חישוב ציוני הבגרות. לימודי הוראה הם תובעניים וקשים. מי שלא יעמוד במטלות לא יקבל את תעודת ההוראה, ולכן מסננים מראש את המועמדים, ובוחרים בתלמידים חרוצים עם יכולות לימודיות טובות.
- ראיון קבלה – אחד מתנאי הקבלה לחינוך והוראה, הוא ראיון אישי. למוסדות הלימוד חשובה ההתרשמות האישית מהמועמד. במהלך הריאיון האישי מתרשמים מוסדות הלימוד מהמועמד, ובמידת התאמתו למוסד הלימודים ולמקצוע החינוך. ייתכן מצב בו ציוני המועמד טובים, אך ההתרשמות האישית במהלך הריאיון הייתה לא טובה, והורגש חוסר התאמה של המועמד למקצוע. במצב כזה המועמד לא יתקבל למוסד הלימודים למרות הציונים הגבוהים שלו. הסיבה לכך, היא שכישלון בתחום החינוכי הוא כישלון מסוכן. הכישלון יפגע בתלמידים, המושפעים מהמורה, ולכן יש סינון גבוה בקבלה לתחום ההוראה.
לסיכום
תחום ההוראה הוא תחום תובעני, ובעל השפעה לדורות. לכן עבור הרוצים להתעסק בחינוך והוראה, תנאי קבלה קשים יותר. בתחום הזה, מקבלים את הטובים, ומסננים אותם לפי קריטריונים של ציוני בגרות גבוהים, ציוני פסיכומטרי, וראיון קבלה. מועמד שחסרים לו נתונים בבגרות או בפסיכומטרי, צריך להשלים או לשפר את ציוני הבגרות, או לשפר את תוצאות המבחן הפסיכומטרי. חשוב מאוד לעשות רושם חיובי בראיון הקבלה.